Vita Hästen vann mot serieledaren

I kväll blev det seger för Vita Hästen – som besegrade serieledaren BIK Karlskoga. Segern blev klar, 5-2. Segern grundlades i den första perioden när hemmalaget gick upp i en 3-0-ledning.

Kevin Elgestål hade en fin afton. Hans andra, tredje och fjärde mål kom mot BIK Karlskoga.
Ganska hyfsat mot en serieledare.
August Gunnarsson och Rickard Palmberg bidrog annars med varsitt mål.

Vita Hästen behåller sin playoff-plats efter denna seger, såklart.

5 Kommentarer

 1. Riktigt bra match av Hästen och i synnerhet första perioden. Heta Hästar som ville mer än motståndarna bådar gott. Häftigt av Kevin att göra två mål, lämna isen för vård och komma tillbaka för att fullborda en hattrick.

 2. Fan va gött med seger!!! är det första jag vill säga – men….
  Jag har en förkärlek för försvarsspel och då framför allt backar. Hoppas ni orkar läsa och gärna kommentera.

  Vi har en backuppsättning som matchas på ett enligt mej ganska konstigt sätt.
  Vi har Josefsson som för det första tjänar som nästan alla andra backar ihop (iaf som de 4 ”billigaste”), han ligger solklart sist i +/- statistiken (och då om jag är rätt informerad så räknas minus-mål i BP inte in). För det andra så ser man han aldrig gå omkring och ge tips till de yngre under matcherna, utan gör sina byten på ett ok sätt. Har man tre landskamper och så lång rutin så kräver iaf jag mer.
  Näst sämst i +/- Hassel gör också ett ok jobb där han blandar bra byten med total kaos. Har helt klart sett sitt ”bäst-före-datum”. Får han istid för lång och trogen tjänst eller?!?!
  Fortsätter enligt +/-. Åkerström, kom med enligt mej ett ok på axlarna att vara ”Rogers son”. Jag var osäker på honom då jag såg hans skridskoåkning men han växte när han fick förtroende (ni kommer märka att det är lite en röd tråd i mitt tänkande). Efter skadan är skridskoåkningen om möjligt ännu sämre. Ingen jag litar på, ingen som jag skulle sätta in i kvalserien!
  Näste man är Martinsson. Han tycker jag har gått från klarhet till klarhet i takt med förtroendet från ledaren (menar Jonas, för Grizzly är enbart en marionett). Han har enligt mej varit helt klart den som tagit störst steg denna säsong. Även han blandar givetvis och ger men titta vilken spelare hästen har i år framöver!
  Näste i listan Anderberg, gjorde åtta matcher ifjol och visade upp ett stabilt spel. Han avslutade säsongen med landslagsuppdrag med J-19 och började säsongen under Micke före Hassel b la. gjorde som man kan räkna med för en junior några riktiga plattmatcher (Mora och Aik). Sen tycker jag han visat att han kan. Mot Modo anser jag att han var lätt topp tre om inte bäst av våra backar (ok att två backar var borta, men ändå bättre än dom andra som var med), sen nästa match är han 8:e back, hur länge orkar han? Är inte Anderberg en sån som skulle få blomma ut inför en kvalserie med den fysik han har? Tillsammans med Younan (om än på lån) och Ludde skulle han kunna vara vår framtid! Detta med att bänka unga killar efter ett misstag utan att man ser någon ledare vara framme och tipsa eller peppa är så sjukt dåligt.
  Sen har vi vår färskaste spelare Olsén. Måste vara en favorit sen tidigare hos JJ. Känns helt ok det man sett, men räcker han till fysiskt i kvalserien? Känns som hittills har motståndarna flyttat runt på honom lite efter tycke och smak. För kort tid för att göra en djupare analys. Men förstår inte att han spela före Anderberg och Åkerström mot BIK…
  Nu över till de backarna som har plus-statistik. Rowley, han har som siffrorna visar med som en trygg back för vår första femma. Trodde nog att han skulle vara mer dominant och hade väl en tanke om att backar från Kanada var mer fysiska men gör ett mycket bra jobb. Dock inget skott för PP Får otroligt mycket istid – orkar han säsongen ut?
  Och till sist Younan, vår bästa back! Gör det mesta ordentligt både framåt och bakåt. Där ser man verkligen vad förtroende ger. Han och Anderberg var med i samma landslag i våras. Och under träningsmatcherna kändes de jämbördiga (trodde de skulle sätta ihop dem). Hoppas Hästen försöker förlänga med honom snarast!

  Nu kanske det lyser igenom att jag tycker Hästen (och allsvenskan i allmänhet) borde satsa mer på yngre spelare påväg uppåt än avdankade påväg nedåt men summan blir ändå – Josefsson är lat och älskar bara Hästen den 25:e varje månad och Hassel har sett sina bästa dagar. Kör inte slut på Rowley – Younan innan kvalserien (få orkar snitta 30+ minuter i sju månader och sen fortsätta leverera). Satsa på framtiden – Martinsson, Anderberg och Younan (ev Olsén, sett för lite). Tack för mej…

 3. Oj vad långt det blev :O Hoppas iaf någon orkar läsa och som sagt gärna kommentera… :)

 4. Tobbe, här har du en som håller med om mycket av det du framför. När Anderberg blev signad (efter det stabila, tunga spel han visade upp runt förra årsskiftet) så räknade jag med att se honom i ett backpar med mycket speltid och en viktig roll genom sitt fysiska spel. Så tänker tyvärr inte JJ. Younan ska vi se till att signa tycker jag också, en spelare som fått, och tagit, chansen. Martinsson tar sig han med (men personligen föredrar jag Younans och Anderbergs spelstil). Gamlingarna kostar mer än det smakar men totalen blir bra och, som jag sagt tidigare, är VH:s starkaste kort. De skulle bli ännu bättre om alla lovande unga i laget fick rätt coachning.

 5. …ja ”totalen” som jag hänvisar till ovan är alltså de defensiva spelet i helhet.

Lämna gärna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas.

*