Vita Hästen föll tungt igen

När IK Pantern var på besök spelade Vita Hästen 2-2 för tredje matchen i följd. I förlängningen föll man tungt sedan Pontus Netterberg skickat in segerpucken.
En hemmamatch som man såg ut att kunna vinna, men gästerna stod för en stark vändning till sist.

Om vi backar bandet lite.
Almtuna hemma. Där skulle man haft tre poäng. Men man slarvar bort det.
BIK Karlskoga borta. Mycket upp och ner och slarv bakom 2-0 underläget. Får till slut en poäng.
Pantern hemma. Skulle haft tre poäng. Slarvar bort det.

Tre poäng av nio möjliga. Som skulle varit minst sju poäng. Det är fyra poäng som man slarvat bort, på hemmaplan dessutom.
Fyra poäng som hade inneburit att man nu hade varit ett topplag. Men istället är man det där tråkiga mittenlaget.
Men något man kan tacka och ta emot, är att man är sjua, trots att det sett bedrövligt ut så pass många gånger denna säsong.

Folk blir förbannade på att man inte får se bättre ishockey när man betalar för dyra biljetter.
Nivån måste höjas. Främst på hemmaplan. Där supportrarna kommer och förväntar sig något bättre än vad vi fått se nu på slutet.

Bra utdelning i Powerplay, för en gång skull.
Där gör Daniel Josefsson sitt första mål för säsongen. Assist på Adam Schmidt.

Kom ett andra PP-mål också. Som Josefsson är inne på.
Två mål på tre minuter och 28 sekunder i spel med en man mer, det är riktigt bra.

Vita Hästen får ladda om. Inte mycket vila.
För på torsdag är det bortamatch mot IK Oskarshamn.
Alla poäng som man lyckas få med sig där ifrån är en bonus. Oskarshamn har nämligen inlett starkt.

Vita Hästen – IK Pantern 2-3 efter förlängning

15 Kommentarer

 1. För tunn trupp. Saknar spets både framåt och bakåt. Borde väl finnas mer kosing denna sesse. Folk vill nog ha lite valuta för säsongskorten nu

 2. När ska Wille Westlund bänkas? Han han tappar puck i kritiska lägen och slår iceing om och om igen. Gjorde så även mot BIK som dessutom resulterade i ett baklängesmål den gången.

 3. Man har skaffat sig ett sämre lag i år med ett par fiaskovärvningar… spelet ser ut därefter. Trodde hästen hade större ambitioner.

 4. 1. Man har värvat en för tunn trupp.
  2. Alla dessa jä..la utvisningar, det måste vara något fel med harmonin i laget.

 5. Utan örebro lånen skulle det vara ett riktigt fiasko i år , dom står för fart o fläkt. Sen har man ju drabbats av alldeles för mycket skador nu ett tag , det ’r otur. Men det finns spelare som borde prestera mer.

 6. Varför denna extrema budgetlösning denna säsong är en fråga många verkar ställa sig. Känns mycket billigare än förra säsongen där man ändå värvade spelare som Riley Armstrong, Daniel Åhsberg och Justin Donati, som inte kan varit speciellt billiga. Tror man gjort ett stort misstag med detta lagbygge. Macke och Sama ska vara spetsen uppenbarligen och det håller inte. Man skulle värvat två riktiga spetsar framåt framför dessa två och ytterligare ett par vassa och rutinerade backar.

 7. Och då spelet ser ut som det gör kan man ju också fråga sig hur hög kvalitet träningarna egentligen håller…? Känns som man inte riktigt klarar av att hålla ett högre och kvalitativt passningsspel, vilket borde nötas in under all den träning som dessa spelare har tillgång till. Almtuna hade bättre passningsspel, BIK hade bättre passningsspel och även Pantern hade bättre passningar och bättre uppspel.

 8. Utan Axel Brage har vi Allsvenskans tunnaste trupp. Vi blir ju utspelade av alla lagen. Killarna spelar på sin topp men det hjälper ju inte. De övriga lagen värvar spelare medan Hästen lånar ? Dag att ta in 2-3 på offensiven på 2-3 på backsidan. Westlund platsar tyvärr inte i laget.

 9. Håller inte med om att vi har seriens tunnaste trupp, inte heller att vi blivit utspelade av alla lag. Däremot så saknas Brage något oerhört. Känns inte stabilt på målvaktssidan just nu. Westlund och fler med honom känns tunna och borde ersättas av några etablerade spelare. Men, men serien är lång och förhoppningsvis kan det tillkomma förstärkningar. Oroande är den dåliga publiktillströmningen men det är egentligen inte förvånande då Norrköping är fullt med medgångssupportrar. Titta på publiksnittet för IFK förra året.

 10. Tingsryd har skadade backar och ska nu värva.
  Hästen har skadade backar och gör inget…

 11. Och du vet att inte hästen gör något.

 12. Frågetecknet | 13 oktober, 2015 kl: 20:56 | Svara

  Snart bara säsongskortsinnehavare kvar! Varför denna totala tystnad från klubbledningen. Informera hur ni tänker lösa problemet istället för att sticka huvet i sanden. Håller fullständigt med att Westlund bör bänkas! Blir alltid farligt hemåt när han är inne och dräller med pucken.

 13. Well, Hassel har varit borta länge nu och ingen ersättare har kommit.

 14. ”Vi måste sluta att slarva ” och ”vi måste bli noggrannare” och ”vi måste sluta att ta dumma utvisningar” brukar det låta… Det syns ju att man inte hänger med. Inget ont om spelarna, de gör vad de kan, men denna trupp har för många spelare som inte bär laget. Och kan inte de spelarna tränas upp i närtid bör man vidta åtgärder för att säkerställa resultat och publiktillströmning. Dyra säsongskort som inte lever upp till en ”förväntad produkt” och heller inte används(tomma stolar) borde vara ett kvitto på missnöjda ”kunder”. ”Vi tittar på spelare men det skall vara rätt spelare…” låter bara som en täckmantel för att hålla i slantarna. Tror det finns mer att göra utanför isen, än på…

 15. Why do copyright holders only allow people from certain countries to view their content?

Lämna gärna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas.

*