Uppgifter: Vita Hästen har en skuld till Örebro Hockey

Silly Season är i full gång.
En trupp för säsongen 2017/2018 ska byggas och en stabil ekonomi underlättar ett sådant arbete.

Men som ni alla vet så är ekonomin i Vita Hästen allt annat än bra.

Har fått in uppgifter som berör ekonomin i klubben.
Skulden till Djurgården, för Linus Söderström, är betalt.
Dock säger uppgifter till mig att man har en skuld till samarbetsklubben Örebro Hockey. Det ska röra sig om en miljonskuld. Dock obekräftade uppgifter.

Har försökt få en kommentar från både ordförande Yvonne Anglesjö och sportchef/GM Niklas Czarnecki, men utan svar.
Från Örebro fick jag mejlsvar från Pontus Gustafsson.
”Våra ekonomiska mellanhavanden behåller vi så klart mellan oss”, har Pontus Gustafsson, General Manager i Örebro, svarat på mejl.

Samma uppgifter säger att det tack vare denna skuld – som gjorde att Fredrik Jensen fick sparken. Ja, att han fick sparken och inte själv sa upp sig.
Skulle inte bli förvånad om det faktiskt stämmer, för allt ska ju se så bra ut.

Välkommen, Silly Season.

 

Andreas Höglund

10 Kommentarer

  1. INTRESSANT! Hoppas att du har tillräckligt på fötterna angående dina uppgifter.Skulle själv inte bli förvånad om det stämmer, men som sagt, hoppas din källa inte driver med dig för att skada klubben.

  2. Ah, lite grävande journalistik välkomnas!

  3. Fy fan,blir bara värre och värre….

  4. Vet inte hur avtalet med Örebro sett ut men det måste väl vara miljonbelopp det rör sig om med tanke på vilka spetsspelare och proffs man fått låna de här åren? Och de som vi lånat ut till dom borde väl generera oerhörda intäkter :-(

  5. Ett salladsblad kan väl räkna ut att detta inte stämmer. En miljon? Till Örebro? För vadå?

  6. Läste att spelarbudgeten kommer bantas igen, för tredje året i rad. Det är kanske inte överraskande, men det går åt fel håll. Nu verkar det som att man enbart kommer erbjuda 12-månaderskontrakt till prioriterade spelare. Det är rimligt, men risken är ju att inte alla kommer finna sig i det och det blir ännu sämre kvalitet på materialet. Återigen får man gräva i div 1 och hoppas kunna hitta någon som kan bli bra på en gång. Så att man kan ha nytta av spelaren åtminstone ett år. Tråkigt att Younan vill vidare, roligare att Rowley kan tänka sig stanna.

  7. Kan bli många problem.Hästen straffar ut sig både socialt och ekonomiskt gång på gång.Snacket går bland spelare och klubbar. hoppas inte det gamla talesättet ”svintag går igen” drabbar klubben

  8. Det skulle behövas en rejäl punktinsats från ex. vis sponsorer för att få igång maskineriet så det sedan går av sig självt. Känslan är att pengarna från första AS-sässen tyvärr inte kunde satsas på en trupp som kunde få igång intresset så att allt kunde börja växa till sig och bli stabilt. Nu låter vi såren läka och ser fram mot en spännande silly. Alla kan vi bidra på något sätt för visst fasen vill vi alla ha bra hockey i himpan ?

  9. Blir förvånad över att inte det är mer ramaskri över förslaget att ge 8-månaders kontrakt till spelarna från supporterhåll. För detta kommer ju att medföra att kontinuiteten försvinner helt. Hur skulle ett kontrakt på mer än en säsong se ut? Skulle spelaren vara oavlönad 4 månader till nästa säsong eller skulle den spelaren behöva söka ”sommarjobb” någonstans? Vilken spelare skulle vilja teckna ett sånt kontrakt? Vi måste börja inse att det inte är en hobby där spelarna ska vara ”glada” över att få spela hos oss, utan att det är deras jobb och att deras lön ska försörja deras ev familjer. Vet att det finns ett fåtal säsongsarbetare civilt också men tror nog ändå att de flesta inser att vi inte hade godtagit en lön i endast 8 av 12 månader (spelar ingen roll att man skulle få 4 månaders ”semester”). Vet att de inte tjänar så bra (med få undantag) så detta är ekonomiskt möjligt. Skulle det gå igenom så är det dödsstöten för Hästen! OBS detta är inte NC´s förslag, det förstår nog alla att han skulle vilja ge höga löner till stjärnor. Men det han har totalt misslyckats med är två saker; få de spelare han värvat att trivas, och scoutingen är under all kritik, som många andra har sagt – hur kan BIK, Mora m fl hitta billiga spelare som blommar ut under förtroende och utbildning…

Lämna gärna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas.

*