Tufft att nå playoff-spel för Vita Hästen

Vita Hästen ligger en placering bakom playoff-plats och ska man dit måste man ta sig förbi serieåttan Almtuna.
Ett Almtuna som har fyra poäng mer.

Man avslutar med:
Västerås, borta.
Almtuna, Borta.
Mora, hemma.

Det är minst sagt ett pressat Vita Hästen. Som inte har råd att förlora mot Almtuna när man möter varandra den 1 mars uppe i Uppsala. Det blir verkligen en nyckelmatch i kampen om den sista platsen till playoff.
Ett Almtuna som i dag har 4-1 borta mot Björklöven med mindre än tio minuter kvar. Starkt. Det tappar man inte.

8 Kommentarer

 1. Man kan inte vara nöjd med spelet på sistone, egentligen inte på hela säsongen då man enbart glimtvis har kunnat blixtra till. Man lanserade inför säsongen det nygamla Hästen, som med tyngd och fart och med högt presspel skulle nöta ned motståndet och vara jobbiga att möta. Vet inte riktigt var den idén tog vägen. Det är möjligen så att man haft mer puckinnehav och skjutit fler skott under säsongen, men målen och poängen har inte varit tillräckligt bra. Laget är inte bättre än dess beståndsdelar. Tycker man har väldigt svårt att hålla i pucken och skapa tryck. De gånger man gör det hamnar man nere i rundeln och det är få som verkar vilja skita ner sig framför mål, som vågar eller vill få ont från där målen görs. Jag vet inte hur mycket som handlar om inställning och hur mycket som är förmåga. Det återstår tre matcher och loppet är inte kört, men man riskerar att både poäng- och platsmässigt göra sin sämsta säsong sen återkomsten. Tagga till nu!!

 2. Ett exempel är att det behövs fler aktioner som den som Erik Olsson stod för mot Modo. Lätt att säga, uppenbarligen svårt att göra.

 3. Men skönt att ha säkrat kontraktet ändå, för det är väl klart nu va? Skulle inte vilja byta med VIK eller IFB

  • Japp….kontraktet är nu helt säkrat och jag behöver inte ångra att jag band upp mig till Cmore över även nästa säsong

 4. Nä, och jag ångrar heller inte mitt årskort på K :-) Bara att börja förbereda sig på ytterligare ett till nästa säsong, men det hade det blivit oavsett serie AS/Div1.

 5. Förstår din frustration Fosse! Jag har kommenterat och gnällt på ledarskapet hela säsongen och tänkte att jag kan fortsätta lite till.. :)
  Coachningen för att få till ”nygamla Hästen” borde varit betydligt mer aktiv. Om jag inte tar jobbet framför mål som Fosse skriver om måste leda till att du får vila nästa byte för att statuera exempel. Ibland måste man oavsett vad man heter ta det tunga jobbet för laget. Som rutinerad spelare/fanbärare så ska det vara högre krav inte mindre krav. Många har varit inne på samma linje som mej när det gäller t ex Josefsson, bänka honom för att han ska hajja till och fatta att han ska VARJE match visa varför han gjort landskamper och hämtar ut den lön han har i jämförelse med de andra backarna! Sen står tränarna och skriker på de som vågar gå utanför boxen och försöker överaska motståndarna. De är bara tysta när Macke går utanför boxen. Var ett jävla gnäll på Palmberg till en början men när han började leverera så blev det tyst. Ett lag måste ju givetvis ha ett grundspel och riktlinjer men nu när vi summerar så är det trots allt de som skitit i dessa riktlinjer som levererat. Så personligen så får de gärna sluta med ”nygamla Hästen” och hänga med i utvecklingen istället för att drömma om förr… Lösningen är inte att damma av Rauge, utan att fostra en ny!

  • Tjena
   Håller med, Josefsson måste vara en av de största floppvärvningarna i Hästens historia. Jag tror vi kan räkna hans lyckade uppspel på ena handens fingrar den här säsongen, ger han den betydligt mindre rutinerade Ludde 100% ansvar för uppspelen borde han ge samma Ludde 50% av lönen./ Bossy

   • Mmmm det är lite väl mycket dumpa in pucken i zon och åka och byta på Josefsson. Inget kreativt spelgeni precis. Tycker han har sina poänger i försvaret utan puck, men plus/minus talar också sitt tydliga språk. Tyvärr inte någon bra värvning utifrån vad han kostar

Lämna gärna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas.

*