Stark upphämtning gav poäng till Vita Hästen

Västerviks IK var på god väg att vinna under ordinarie speltid – men Vita Hästen ville självklart annat och man lyckades uppfylla sin vilja. Både 3-4 och 4-4 kom i början på den tredje perioden och stor poängräddare blev Rickard Palmberg som satte kvitteringen när han gjorde sitt 21:e mål för säsongen.

I förlängningen klev Alexander Younan fram och avgjorde med sitt tredje mål för säsongen.

2 poäng till Vita Hästen.
1 till Västerviks IK.

Den här poängen gör skillnad. Nu är Vita Hästen sjua. Istället för utanför playoff-plats, gör dessa två poäng att man är på rätt sida om strecket.

Vita Hästen – Västerviks IK 5-4
0-1: Fredric Andersson
1-1: Marcus Eriksson
1-2: Olle Liss
1-3: Victor Öhman
2-3: Simon Mitman
2-4: Emil Wahlberg
3-4: Erik Olsson
4-4: Rickard Palmberg
5-4: Alexander Younan

Publik: 2 983 personer

vitahasten_logo_500

9 Kommentarer

 1. Vad vore laget utan nr 20! Kungen!

 2. Instämmer Fosse! Makalöst bra hela säsongen – outstanding! Skriv treårskontrakt!

 3. Stark karaktär i laget att hämta upp underläget i tredje. Viktiga poäng som räddas av grabbarna.

 4. Först vill jag bara påpeka att jag inte på något sätt försvarar huvudtacklingar.
  Båda händelserna mot Västervik är dock lite märkliga.
  Drugges reaktion efter tacklingen på matchen påminner inte om någon huvudskada som jag har sett utan det såg mer ut som om axeln hoppat ur led eller något liknande.
  Conny Strömberg anger att han är född på 70 talet, van att bita ihop och ställer sig upp för att lindra påföljderna känns också lite märkligt.
  Tyvärr blir det sannolikt ett antal matchers avstängning för båda eftersom fallen gått vidare till disciplinnämnden.
  I VH match mot AIK fanns några liknande händelser som varken renderade i några matchstraff eller avstängningar.

 5. Visst har vi tre viktiga spelare och poänggörare i nr 9, 20 och 10 som vi gärna och ofta hyllar men vi ska inte glömma att som lag är vi mycket bättre på att inte släppa in mål bakåt är att göra mål framåt. Om jag räknar rätt ligger 5:a i insläppta mål medan vi ligger 12:a i antal gjorda mål enligt tabellen. Om vi tittar på +/- statistiken är Younan vårt starkaste kort följd av Rowley.
  Josefsson, Hassel och Åkerström ligger sämst till medan Anderberg och Martinsson ligger däremellan.
  För mig stämmer denna rangordning också med hur jag skulle rangordna våra backar i nuläget. Vad tycker ni?

  • Man ska absolut lyfta fram laget som blivit bättre. Vi har ett bra backpar i Younan och Rowley. Får se hur länge vi tillåts behålla Younan, jag hoppas på ett år till. Rowley har växt ordentligt, från många utvisningar och en del onödiga misstag spelar han nu bra och mycket. Relativt poängstark. Måste berömma Josefsson som trots total avsaknad av poäng är grymt placeringssäker och klok. Känns tryggt med den rutinen. Har svårt att uttala mig om Anderberg, Martinsson och Åkerström. Anderberg känns möjligen lite oslipad ännu.

  • Fortfarande har klubben svårt att hitta ett offensivt vapen från backplats, någon med näsa för mål. Bra skott som vågar användas. Att man ofta ställer upp med fem anfallare i PP är ett tecken på det.

 6. Håller med om att Josefsson är trygg (men tråkig i sitt spel). När det gäller backarna Anderberg, Martinsson och Åkerström kan jag inte hålla med om att Anderberg är mest oslipad nu. Han började lite osäkert men tycker nu att misstagen är väldigt få i jämförelse med tex Åkerström som i mina ögon går bort sig lite då och då. Sedan tycker jag att Anderberg får mindre speltid än han förtjänar och det känns som att han är hårt hållen av tränarna som skriker 100% försvar och lyft ut pucken, så får vi inte ut hans fulla potential.

  Jag kommer ihåg vid årsskiftet förra året då vi lånade in honom och han spelade hårt och bra och fick mycket istid.

  Jag sökte också på honom på nätet och såg att, utöver junioruppdragen och mål i första SHL-matchen, vann han även hårdast skott-tävlingen i Örebro. Kanske det vi behöver i PP när han fått mer trygghet via mer speltid 😉

  • Hehe intressant det där med hårdast skott. Det borde man kunna nyttja (om siktet är inställt också)! När jag nämnde oslipad hade jag nog någon eller några utvisningar på näthinnan plus det olämpliga han sa till en motståndare för ett tag sen (det var väl han?!). Men säger inte på något sätt emot dig!

Lämna gärna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas.

*