Säsongen över för Vita Hästen – på fredag

Vita Hästen förlorade i kväll borta mot Almtuna IS – och det innebär att säsongen är över efter fredagens hemmamatch mot serieettan Mora IK.

Annars var det Vita Hästen som tog ledningen uppe i Uppsala genom Tobias Liljendahl. Men efter mycket slarv i den egna zonen, kunde hemmalaget kvittera innan den första perioden var slut. Billigt mål som man bara inte får släppt till i en sådan här viktigt match. Det håller inte.

Hemmalaget tog ledningen i mittenperioden och Rickard Palmberg svarade med 2-2 i powerplay. Så långt levde hoppet om en eventuell seger – ett hopp som sedan släcktes när Sandin i Almtuna gjorde 3-2 och det var ställningen inför den sista och avgörande perioden.
En period där Vita Hästen jagade en kvittering och gick all in, men utan att lyckas. 0-0 under sista 20 innebär förlust och en säsong som är över på fredag.

Bittert slut. Man fick inte en ”avgörande, sista chansen-match” på fredag. Fansen besvikna. Klubben besviken.
Mycket pengar som man förlorar bara där.

Om inte Vita Hästens sills season börjar nu – så gör den det på fredag.

16 Kommentarer

 1. Nu får vi hoppas att detta var sista säsongen för NC i Vita Hästen. Flera av årets nyförvärv bör också lämna.

 2. Tråkigt men man har helt enkelt inte räckt till. Men vinsten borta mot Björklöven var jävligt skön nu med facit i handen, skönt ända att undvika negativt kvalspel.

 3. Underkänt rakt igenom. Några har kontrakt nästa år (tyvärr i vissa fall), men i det stora hela är det kanske 7-8 spelare jag gärna skulle se nästa år. Resten skulle inte saknas. NC har haft lite väl svårt att hitta spelare som håller måttet de senaste två åren.

 4. Finns det inga pengar så är det svårt p hitta bra och rätt spelare. Besviken är jag men det kunde ha varit värre.

  • Jo, om säsongen varit några omgångar längre hade det varit värre 😊 gällande spelare gäller det att hitta rätt spelare för rätt peng. Förvisso ingår det lite tur, men också fingertoppskänsla väl? Ett par av nyförvärven har dock varit bra

 5. Läs vad Firsov säger i FB. Han slår huvudet på spiken när han säger att det saknas bra hockeyspelare. Det ständiga försvaret från ledningen om att saknas pengar kanske stämmer när det gäller hästen men då bör organisationen ses över. Bara att lyfta på hatten för Västervik och Pantern som gjort det riktigt bra med en betydligt mindre pengapåse. Att Jensen avgick var bra och det naturliga vore att Czarnecki följde efter. Lite för hög svansföring på dessa två.

  • Jo, precis. Nog är det tuffa villkor ekonomiskt men de lag du nämner har gjort det fantastiskt bra. Sen kan jag som lekman inte fatta att det ska krisa så otroligt ekonomiskt för ett lag i en stad betydligt större än många andra i Hockeyallsvenskan. På nåt sätt verkar man ständigt hitta nya sätt att hamna i knipa.

 6. Firsov ringar in framförallt ett problem som man led av redan förra säsongen – för få producerande femmor. Det är logiskt att resultaten uteblir när enbart Samas och Mackes kedja står för poängproduktionen. Notera också att Palmberg har gjort nästan hälften av sina mål i PP.

  Mora har nio spelare som har producerat över tjugo poäng (och då utesluter jag Amnér). Hästen har fem. Defensivt har vi släppt in lika exakt många mål som Pantern – som ligger fyra, fem poäng bakom Karlskoga.

  Analysen är antagligen inte svårare än så. Det är offensiven som har brustit.

 7. Det som klubben måste styra upp är slantarna.Läser i NT 2/3 att elitlicensen är hotat, man köpte inte delårsrapporten 31/12-16.Det här var väl inte vad Jensen sa om det ekonomiska läget, allt var ju bra men lite ansträngt.Vad håller herrarna i hagen på med egentligen.Det jag kommer ihåg från den här säsongen är all negativ skit som poppat upp allt eftersom.Hockeyn har kommit i andra hand.Vill ändå ge laget stor kred för hur man kämpat o slitit mer eller mindre i uppförsbacke hela säsongen. Nu är det fan dags att lägga ALLA kort på bordet, hur står det till i föreningen egentligen.

 8. 2016-2017 STORT FIASKO
  Ang pengar,Hästen måste ha bra mycket bättre förutsättningar en andra lag som alltid levererar i Allsvenskan dvs felet ligger i ledningen/marknadsgruppen.
  Vi är ett stort företag som sponsrat i 12år men till denna säsong var det ingen som hörde av sig.
  Noll koll med andra ord.

  • Wow! Riktigt jäkla uselt…..

  • Det är bedrövligt att höra. Tänk om klubben någon gång kunde få en ledning som går att lita på. Vi får hoppas att Angelsjö är rätt person. Att Jensen med sin höga svansföring avgick var inte en dag för tidigt.

 9. Mycket märkliga turer med just marknadsdelen under säsongen.Hoppas att nya styrelsen kan styra upp det här.Föregående marknadsansvarige var inte mycket att hänga i julgranen, uteblivna löften o allmänt glassputteri.

 10. Ialla; vet du hur mycket skulder som fanns INNAN Jensen klev in i bilden? Hade han själv vetat summan hade han inte tagit sig an jobbet. Varför kommenderades det inte lika mycket som första året i Allsvenskan? Ingen är ju så klart nöjd just nu, det finns massor att jobba med och det vet dom. 12-månaderskontrakt var en god tanke men blir för dyrt. Ett par klubbar till hade samma tankar men som det blivit med Allsvenskans ekonomi går det tyvärr inte.
  Sluta gnäll nu och kom och stötta grabbarna sista matchen

 11. Det handlar inte om hur mycket skulder som fans innan Jensen kom. Det handlar om utbetalningar till tränarduo som avgick vilket gjore att nya pengar till ny tränare fick tas fram, pengar som kunde används till spetsvärvning/ar efter jul.Det handlar om negativa skriverier i pressen. Första 20-25 matcherna som refererades på Cmore handlade om all skit som stått i pressen.Man blev trött av att höra dessa Cmore speakers dåliga referat. Inte undra på om detta sätter sig i spelarnas psyke på nått sätt.

 12. Christy Walton | 11 december, 2019 kl: 00:12 | Svara

  Letar du efter ett skuldkonsolideringslån, osäkrade lån, affärslån, hypotekslån, billån, studielån, personliga lån, riskkapital etc.! Jag är en privat långivare, jag ger lån till företag och privatpersoner med en låg och rimlig ränta på 2%. E-post till: christywalton355@gmail.com

Lämna gärna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas.

*