Oskar Drugge lämnar Vita Hästen

Man slutas aldrig förvånas över det som händer i och runt om Vita Hästen.
Senast i raden är att backen Oskar Drugge, som kom till Norrköping från Västervik, nu lämnar klubben. Anledningen är att han inte trivs. Vilket man kanske inte kan styra så mycket över.
Väldigt tråkigt såklart.

Nu pekar det mesta på att han återvänder till nykomlingen, Västerviks IK, som gått riktigt bra i HockeyAllsvenskan så här långt.
Men det handlar också om han är välkommen dit nu.
– Agenten har pratat med VIK, först och främst var det för att kolla om jag var välkommen tillbaka eftersom det blev som det blev när jag lämnade för Vita Hästen. Vi får se om de kommer överens, säger Oskar Drugge till NT.se.

I morgon spelar Vita Hästen match och detta sker borta mot Mora IK. Utan Drugge.

23 Kommentarer

 1. Jag förvånar mig mest över Drugge som har svårt att sova när han kommer till stora staden och skall spela hockey, meddelar klubben detta och är i princip klar för sin moderförening nästa dag.
  Känns inte speciellt seriöst enligt mig men jag har ju inte all fakta.

 2. Här kommer lite Fakta. Drugge värvades till hästen innan kvalet till H, allsvenskan (enligt Kvällsposten) då blev han lite vilsen och mycket lessen,har gråtit varje kväll här i Norrköping för han ville tillbaka till Västervik

 3. Det är lätt att kasta skit på en spelare som vill lämna. Att han kollat upp med sin gamla förening när han inte trivs är väl just seriöst?!? Så gör väl alla som vill byta arbetsgivare! Men är det inte mer förvånande att detta pågått en längre tid utan att sportchefen vetat något. Det säger mer om att Czarnecki totalt misslyckats i sin roll. Vet att det finns mer spelare som han knappt hälsar på och än mindre för en kommunikation med om hur de mår och trivs. Sker det inte en förändring så kommer Oskar inte vara den sista som kommer vilja lämna! Så lägg inte detta på Drugge utan inse att Czarnecki inte håller måttet. När en spelare är värvad börjar jobbet att få den att trivas för att kunna leverera. Ett sunt arbetssätt för en sportchef är att lägga mer tid på de i ”nedre änden ” av laget, det är enligt mej bredden och lagsammanhållningen som leder till den långsiktiga framgången så ”fjärdefemman och de som får sitta på läktaren är de som en sportchef ska lägga energi på! Så sammanfattningsvis – gnäll inte på Drugge utan ställ Czarnecki mot väggen och ifrågasätt hur han misslyckats få flertalet spelare att inte trivas!!!

 4. Det man möjligtvis kan lägga klubben och i synnerhet Czarnecki till last är att man scoutat Drugge för dåligt. Om han redan vid sin etablering i Norrköping kände att han inte trivdes borde han omgående tagit upp detta. Norrköping kan knappast ha varit en okänd stad för honom . Hur organisationen i Hästen är uppbygd vet jag inte men ska man dra paralleller med ett företag kan jag inte se att det är Czarnecki som är den person som står spelarna närmast. Det bör vara tränaren som håller i aktuella samtal som alltid krävs. Drugge borde också varslat betydligt tidigare om det nu är så att han kände det han tydligen gjorde redan vid ankomsten till Norrköping.

  • Om scuotningen var rätt eller fel får vi väl se nu när han är tillbaka i Västervik. Vad jag hört så år det inte staden som varit problemet. Czarnecki är trots allt den förste som har kontakt med spelarna i klubben och anser att alla från Jensen till matrialarna har en del i att få en spelare att känna sej välkomna. Spelet, laget och (enligt mej) framför allt sammanhållningen är punkter på Czarneckis uppdragslista. Att det även är Jonas uppgift är självklar, men med tre uppsättningar på tränare/ledare så får man ge Jonas tid att komma in i det. Alla har olika lön men alla måste vara lika viktiga i gruppen (inte att översätta med att alla är lika viktiga på isen).

 5. Förstår inte denna upprördhet? Drugge har väl inte tillfört någonting och nu får man loss pengar och värva något bättre.

 6. Helt otroligt vad folk vet mycket. Att Drugge lämnar är väl bara bra. Han har inte tillfört något av värde när det gäller hockey. Längtar han hem till landet, så visst, helt okey.

 7. Han trivs inte i en större stad..? :) Lite gulligt ändå

 8. Håller med Dente.Vi har redan backar med Drugges kvaliteter, de pengarna kan användas på ngn bättre.

 9. Håller också med, kanonbra att Drugge lämnar.
  Han har inte tillfört nånting till Vita Hästen.
  Snarare bara tagit upp en plats som kan fyllas bättre.
  Nu kan Hästen ta in en ny back, som är värd namnet.
  Nån som brinner för att spela för Hästen, tycker det
  är kanonbra att han lämnar.

 10. Dessutom tycker jag att han har varit väldigt
  oseriös, han borde ha lämnat mycket tidigare.
  På det här sättet så skadar han Hästen.

 11. Trist att Drugge inte trivdes, men det är en liten del i vad som händer i Hästen nu. Det mesta i klubben sköts på div 1 nivå. Att marknadschefen fick gå är på tiden, många som är besvikna på hans sätt. Hoppas att Jensen orkar med lasset som läggs på hans rygg nu.Förutom det han redan har.

 12. Vad händer?? Johannes C drar oxå. Är rädd att hans uttalande stämmer. Utan Jensen o co hade vi inte varit där binär idag, det hoppas jag de flesta förstår. Men det händer nu alltför mycket negativt i klubben. Hur ser man på vår klubb utifrån? Vilka ”törs” komma hit?
  Jag högaktar det Fredrik och övriga gjort men risken är att förtroendet får sig en törn…
  Hästen – i med- och motgång!
  //Olle

 13. Huvet på spiken Olle! Allt för mycket negativt har hänt runt laget.Inte en match på webb eller Tv när Hästen spelat, där kommentatorn måste ta upp något negativt om klubben. Kvällsblaskorna hakar på skitskriverierna, klart att alla drar öronen åt sig. Tror iof att Hästen inte är unika på nått sätt, alla klubbar har ”lik i garderoben”.

 14. Det är naturligt att byta arbetsgivare om man inte trivs, det gör väl de flesta av oss om vi har chansen. Det är dock anmärkningsvärt att alltifrån tränare, lagkapten och sportchef inte haft en aning. Vad är det som händer?! Sen är det som nämnts nästan lite rörande att Drugge likställer Norrköping med en stor stad och att det överhuvudtaget är en stor del av problemet. Jag kan inte påstå att jag förstår mig på de ekonomiska villkoren för att driva ett hockeylag i HA. Hästen är varken de första eller sista laget med ekonomiska problem. Men en VD:s uppgift är väl alltid att leda den operativa verksamheten och göra ett företag lönsamt. Nånting känns jäkligt skumt när ett klassiskt lag i en svensk mellanstor stad ska behöva ha sin F-skattsedel indragen. Äh, man blir lite matt….dessutom kärvar det ordentligt på isen också.

 15. Det är lättare sagt än gjort men det är såååå viktigt att ledningen (Jensen, NC och tränarna) får till en gemenskap och glädje inom gruppen! För nyförvärv skulle bara innebära mer oro i gruppen och den kvalité de nyförvärven skulle besitta finns ingen chans till ekonomiskt! Vi har ett starkt lag men att får höra att beröm och tips och råd lyser med sin totala frånvaro. Med så många unga i truppen så måste tränarna fortsätta utbilda spelarna för att få dem att prestera på sitt max. Den som i enfalld tror att bara för att de får betalt så ska de bara hålla käften och prestera.. (sagt det förut och säger det igen, vissa har lön som ingen av oss som skriver här skulle acceptera, de har också hyra mm mm). Hockeyutbildning bedrivs i Frölunda och SAIK också varför ska det inte ske i Hästen?!? Och klaga eller tiga någon till utveckling är så sjukt dåligt.

 16. Vet inte om jag har fel, men fick inte Hästen pengar som var vikta för ungdomsverksamhet? Jävligt konstigt att höra Jensen säga att det tar minst 15 år innan vi har egna produkter i laget. Sen lägger dom ner lag som skulle vara grunden till återväxt. Många fina lirare som fick åka till grannbyn för att kunna fortsätta med sin sport. Det är inte bara dåligt utan ren skandal att driva en förening på det sättet.//Hasse

 17. Största misstaget Hästen har gjort var att ge Pelle Hånberg sparken för han kan bygga lag av ”medelmåttor”.

  • Fan vilken bra kommentar! Precis så känner jag. Många vill värva färdiga spelare som endera är för dyra eller påväg nedåt. Trodde Jonas J skulle kunna ge tips och råd till unga spelare. Att få Josefsson och Mackan att dela med sej och vara bollplank till de yngre skulle medföra att Hästen i andra änden sparade 10´000-tals kronor. Fan va bra Dente!

   (Kan också leka lite ”MrMadhawk”, jag vet (och nej jag kommer inte säga namn) att minst fyra spelare i dagens trupp kontaktat andra lag i serien för en ev övergång)….

   • Då får vi hoppas att rätt spelare lämnar och framför allt nr 22.

    • Tror inte att vi behöver se någon lämna! Speciellt inte en egen produkt som Ludde! (av respekt tror jag det kommer dröja länge innan jag skulle hänga ut någon spelare i negativa ordalag). Det enda som gäller nu är att höja och stärka spelarna. Om ni läst mina tidigare inlägg så är det ledningen som måste inse att man måste jobba med gruppen, inte alltid tro att gräset är grönare på andra sidan = nya spelare-snack hela tiden!

Lämna gärna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas.

*