Karlskrona HK har kopplat ett SHL-grepp

Karlskrona HK är på väg att vinna SHL-kvalet mot AIK.
I kväll vann man med 2-0 på bortaplan och har 3-1 i matcher. Man har tre chanser att avgöra och det kommer man också göra. Det här tappar man inte.

Bakom kvällens seger fanns två gamla Vita Hästen-spelare.
Jimmy Andersson som gör 1-0. Mattias Guter, även han tidigare i Vita Hästen, svarade för en assist.

Skillnaden mellan SHL och HockeyAllsvenskan är stor. Det visste vi.
Karlskrona har varit överlägset sämst i SHL, medan AIK varit det bästa laget i allsvenskan. Ändå så är det KHK som har 3-1 i matcher. Det säger en del.

Räkna in AIK i allsvenskan även nästa säsong.

36 Kommentarer

 1. Jag var lite kritisk till KHK:s spel i match 3 i en annan tråd, idag presterade de betydligt bättre.

 2. Jag gillar inte Karlskrona av gammal hävd, men ser hellre att AIK är kvar i HA. Ger lite mer guldglans till ligan (kan behövas) samt att jag som ”stockholmare” har större chans att se Hästen.

 3. Delar din uppfattning Fosse. Bra för allsvenskan om AIK blir kvar.

 4. AIK ska spela i shl helt klart bäst för hela shl.Tror samtliga lag i Sveriges högsta liga vill byta ut KHK mot Gnaget . Mer drag runt matcherna betydligt större intäkter än med matcher mot Karlskrona som inte drar något bortafölje alls. Inte ens när dom spelar för sin existens i shl så fyller dom inte ens en sektion i hovet…

 5. Ola, just därför vill jag personligen ha dem i HA ?.

 6. Ola// Inte ens när AIK är på väg upp fyller de vårt bortastå..storklubben som påstår sej ha fler medlemmar än vår stad har invånare lyckades få fram 30-40 pers. Ynkligt!
  Precis som Petlin säger så visar detta att de skiljer Ganska mycket ligorna emellan.
  Nu tycks dock Leksand vaknat, hade vart kul att få upp den.
  Som karlskronasupporter ber jag inte om ursäkt för att vi är Sveriges 14e bästa lag. Vi ska lira SHL nästa säsong med och utöka skillnaden. Låt oss hoppas att ni stoppar er negativa spiral så att ni undviker kval neråt…..

 7. Helt sjukt med kvalspelet till shl.karlskrona har bevisat att dom inte hör hemma där..AIK för bra för allsvenskan helt sjukt att det ska räcka med att vinna fyra matcher för att få fortsätta spela kvar i Sveriges högsta division ..

 8. Har det krävts så mycket mer innan menar du?
  Bara bitterhet som talar, hade ert lag varit i samma sits tror jag inte du nämnt det med ett ord.

 9. Vakna krille hade AIK kommit så mega sist som khk gjorde ni va inte ens i närheten och klara er kvar. Så hade jag nog inte vilja sett oss kvar i shl

 10. Det är jag tvärsäker på att du hade. Att vi hör hemma i SHL har vi med tydlighet visat iom att vi klarade kvalet. Slår Leksand Modo vilket i nuläget känns som 50/50 så faller ju ert gnäll om att förbundet är så elaka och stänger ligan.
  Jag vet inte hur pass mycket du följt vår resa genom serierna men om du gjort de så vet du hur första säsongen o allsvenskan såg ut..den var också väldigt usel, tror vi kom 15-20 poäng efter näst sista lag. Säsongen efter kom vi femma för att sedan säsongen efter det gå upp i SHL.
  Jag säger inte att vi kommer spela final om två säsonger, och nej vi var inte redo för SHL, men vi tycks lära och anpassa oss ganska fort. Ser fram emot kommande säsong och tror vi undviker kval.

 11. Khk krille. Helt övertygad om att khk kommer sist även nästa år. Kan tyvärr inte se vilket lag som skulle komma bakom. Är helt säker att Roger Melin och Gozzi kommer göra underverk med AIK . Och friskt kapital är på väg in i klubben.khk överlever kanske ett år till sen är ni körda. Och ni får gärna ta med eran storebror Rögle BK i raset.

 12. Ser hellre AIK i Himpa än KHK iaf… Dessutom byter man ut Sundsvall och Asplöven mot förhoppningsvis SSK och Västervik, så allsvenskan blir mycket mer intressant nästa säsong.

  På tal om Västervik känns inte denna lite rip-off, ramsan högst upp.
  http://blarodafans.se/index.php?p=ramsor

 13. Ola, du får såklart vara övertygad om vad du vill och helgonförklara vem du vill. Det tar en minut på ert svenska fans forum för att inse vad AIK har för några supportrar. Maken till humor har man sällan skådat och det är inte med er man skrattar utan åt er. Tydligen sjunker ödmjukheten ju större staden blir.
  AIK är inte guds gåva till idrottssverige, det är inte ens i närheten. Ni har inte ens en egen arena att spela i, ni spelar inte ens i eran egen kommun..pinsamt.

  Micke, visst kommer allsvenskan bli hetare med vik och SSK!
  Hästen har en ganska stor utmaning framför sej..ett lag som tappat lite identitet sen ni gick upp? Nu sticker ju Eriksson också..trist

  • Personligen så har jag aldrig brytt mig om hur många egna produkter osv det finns i laget, spyr på det där tjatet. Så länge man har ett lag som spelar ett spel som är tilltalande så kommer folket också.

   • ….Men visst Macke är ett stort tapp. Och det beror på att han är en av allsvenskans absolut bästa spelare och inte att han är en egen produkt.

 14. Att ha ett serieupplägg som innebär att ett lag kan lägga sig platt i 52 omgångar för att sedan spela bäst av sju med hemmaplansfördel är fullständigt vansinnigt. Klart att AIK behövs i SHL. Vem vill ha khk där förutom närmast sörjande.

 15. Haha det här är riktigt underhållande. Ja för böveln, skönt om SSK och Västervik går upp. SSK är ett anrikt lag med en publik. Att ha lag som Asplöven i HA med deras plåtlada är inte bra för serien. Och långt att resa till Haparanda är det också. Alla jublar om de åker ner! Karlskronas säsong har i det stora hela varit pinsam, men tycker nog att de tagit sig samman och spelat upp sig senaste månaderna. Inte bara i kvalet mot AIK där de var starkare i de avgörande lägena. Bäst av sju är ändå bäst av sju. Svår fråga det där hur lätt eller svårt det ska vara att gå upp i SHL. Tycker det är rimligt att ettan i HA ska få kvala sig upp och inte ta en direktplats.

 16. Vet dock inte om det är rätt med en allsvensk final som i år mellan AIK och Tingsryd. Tror det tuffa matchandet var till AIK:s nackdel. Har man kommit etta så har man kommit etta, det borde räcka. Att som förlorare av den allsvenska finalen behöva ladda om för en serie i bäst av tre känns också tveksamt.

 17. lalla … All heder åt dig håller fullkomligt med dig…KHK krille måste förstå att AIK är ett stötte lag än KHK någonsin kan bli .. Tydligen kan han inte AIK historia och sedan är hovet en betydligt trevligare arena än deras lada..

 18. Undrar hur det blir med de spelare från Västervik som det ryktades vara på väg till Hästen, om Västervik går upp i Allsvenskan.

 19. Micke, jag menar inte heller att det ska vara egna produkter men mer att Macke blivit lite synonym med hästen och som du säger, han är en grym lirare när han är på humör.

  Lalla, läs Petterssons blogg på hockeysverige, det beskriver ganska tydligt hur patetiskt gnället om att vi klarade oss kvar är.

  Fosse, håller med, vi ryckte upp oss, folk får tycka vi är pinsamma fast det säger ju ganska mycket om man säger det samtidigt som man håller på ett lag under oss i hierarkin.. Vad anser man då sitt eget lag vara??

  Ola, Är det storlek på klubb som ska spela någon roll och inte prestation på isen? Logiskt verkligen. I övrigt så vann ni väl nåt guld där när jag var nåt år gammal och så har ju salming spelat där..det är väl vad meriter ni har de senaste 25 åren..wow

 20. Khk krille lyssna nu.. 7 SM guld varit i final 12 gånger. Spelat i högsta division i 68 säsonger. Vet att du inte är påläst men jämför inte oss med er..Det som tröstar mig är att ni snart är borta …

 21. Det spelar ingen roll vilket lag man själv håller på, men det var länge och väl enbart en vinst under ordinare speltid och det är svårt att inte uttrycka sig starkt över det. Inte minst var det där och då illa för svensk hockey och SHL som uppenbarligen inte var redo för 14 lag. Men nu tycker jag personligen att laget bevisat att man sportsligt hör hemma bland de 14 så nu kan det bara bli bättre.

 22. Petlin. Det ska bli intressant att se! Tror att vi väldigt snart får reda på det.

 23. Ola, ja fem av dem kom väl på 40 och 50 talet och två på 80 talet..snacka om att leva i det förgångna. Hjälper det er mycket idag när ni ska locka sponsorer och spelare vad som hände för 30 respektive 70 år sedan?
  Nej jag jämför inte mer än att vi är ett bättre hockeylag än er idag även om ni tog guld för 70 år sedan..

 24. KHK krille att AIK är ett större lag med fina traditioner kan du inte komma ifrån . Jag rankar Tingsryd som en större klubb än er.. Ni har överlevt genom och värva rätt er tränare vill jag inte kommentera har ingen större vetskap om även om han har lite AIK bakgrund i sig. Tycker shl blir tråkigt med KHK i serien men gratulerar Växjö och andra lag dom får lätta poäng och plocka av er.

  • Och ni har överlevt genom att någon halvkriminell tjomma räddade eran klubb från KK i sista stund, som vanligt… Dessutom var ni i kvalet ner till division ett förra året och förlorade kvalet mot KHK med 4 – 1. Ska man dra upp tradition kan man ju nämna era fina fans som gärna hotar, misshandlar och ägnar sig åt mordbränder. Anrik klubb som sagt.

 25. Vad spelar traditioner för roll i en hockeyrink? Som sagt, lev ni på gamla meriter så lever vi i nuet istället..det är roligare på nåt vis.
  Vad du anser roligt eller inte tror jag alla skiter i faktiskt, vi är där vi är för att AIK är ett sämre ishockeylag.

 26. KHK krille du får tycka vad du vill . Men vi vet att lag som är från landsbygd utan hockey tradition sällan överlever .. Är helt säker på att ni kommer hålla till i allsvenskan om ett par år.. Men måste vara bättre för er att vara topplag i allsvenskan än stryklag och jumbo i shl..

 27. Peppe går inte förneka att en liten del av våra supportar inte är ett gått föredöme ..

 28. Ola, vad definierar då hockeytradition undrar jag?

 29. Hockey tradition krille ..lag som varit med ett flertal år i högsta ligan som har bredd ungdomshockey inarbetad ekonomi ..KHK är lite av en åshöjdens BK saga men tyvärr med ett tragiskt slut .. Mig gör det inget att ni är i shl men vill bara hjälpa dig och vakna upp och inse att ni inom det långa loppet är ni körda i shl . Hade varit skoj med byhålor i shl ..men funkar inte i längden

  • Hur en AIK are kan dra upp sin ”inarbetade ekonomi” som argument varför de hör hemma i SHL är ju ett skämt i sig. Dessutom har ni ju, i ett historiskt perspektiv, spelat mer i allsvenskan än i SHL så om man ska utgå från det så är ni ju precis var ni hör hemma.

 30. Ola, haha jaja, fortsätt med ditt mantra om du känner för det. Själv har jag väldigt svårt att ta dej på allvar då du helt saknar belägg för vad du pratar om 😀

 31. Ger upp jag kan inte få dig och vakna krille . Du lever i en fantasi värld du är så enögd så du kan inte se verkligheten du är bara så tragisk . ?

 32. Ola…frågan är vad legender som Sundlöv och Molin gör i denna meningslösa klubb, som fortfarande växer på alla håll? Sundlöv sa att det var JUST FÖR ATT VI INTE HADE NÅGON HISTORIA, SOM HAN VILLE JOBBA DÄR! Historia skapar man och det vill han vara med och göra. Han engagerar sig i att bygga upp på flera fronter, däribland ungdomshockeyn. Det jobbas hårt med företagsnätverk och ett företag från Polen anslöt nyligen. Vi har byggt restaurang och håller på med läktare. Du får det att låta som vi var Rydaholm från mörkste Småland…
  Ja, Tingsryd har traditionerna, men knappast ”framtidens historia”.

Lämna gärna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas.

*