Jesper Samuelsson straffas

Vita Hästen får klara sig utan Jesper Samuelsson den närmaste tiden. 28-åringen stängs av fem matcher efter den huvudtackling som han gav tidigare lagkamraten Oskar Drugge i mötet mot Västerviks IK.
Avstängningen sträcker sig mellan den  8:e januari till och med 22:a januari.

Det är såklart mycket tråkigt att det blir så här, men tacklingar mot huvudet hör inte hemma i ishockeyn och inte någon annanstans heller för den delen.

Nu tappar man en spelare som gjort 25 poäng på 32 matcher och bara den statistiken säger en del om hur viktig ”Sama” är för laget.
”Filmsekvensen ger stöd för uppgifterna i anmälan. Nämnden finner det utrett att Jesper Samuelsson gjort sig skyldig till tackling mot huvudet. Tacklingen är vårdslös. Förseelsen bör därmed föranleda en avstängning. Avstängningens längd bestäms till en tid som bedöms motsvara fem matcher. Han ska dessutom betala böter med det belopp som framgår av beslutet.”, går det att läsa på Hockeyallsvenskan.se.

Inte nog med detta. Samuelsson ska även betala in 11500:- som han får i böter efter tacklingen.

3 Kommentarer

  1. Trist historia det där……inte bra för laget heller förstås. Objektivt sett såg det inte speciellt snyggt ut även om jag inte kan tänka mig att det var ont uppsåt. Mer onödigt och vårdslöst. Är det nu Reddick kliver fram istället?

  2. Jag gillar ju Reddick egentligen. Han jobbar hårt och orsakar faktiskt en del utvisningar för motståndarna. Och är fortfarande en bättre värvning än Crus-Rydberg!

  3. Håller med. Vore härligt om Reddick kunde ta ett steg till så som Liljendahl gjort i år.

Lämna gärna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas.

*