Frölunda tar ledningen i serien med sin senaste vinst

Den tredje matchen i SHL-finalen såg vi Frölunda HC ta en 2-1-ledning i serien tack vare en knapp vinst över Skellefteå AIK. De två topplagen från grundserien gick in i bäst-av-sju-matchserien som de bästa lagen i ligan, vilket definitivt bidrog till starka förväntningar på vad publiken hade att vänta sig. Det är Frölunda som har övertaget just nu efter att ha besegrat sin rival i den senaste matchen med tre mål mot ett.

Trots att det var Skellefteå som tog hem sin femte raka grundserietitel så har Frölunda sett starkare ut i de första tre matcherna. Efter att ha tagit tre av fyra matcher från sina motståndare i grundserien är det Arturri Lehkonen och hans lagkamrater som verkar ha övertaget mot sina rivaler hittills det här året. Lehkonen gjorde två av målen som ledde till vinst, vilket innebär att hans lag bara behöver två till vinster för att säkra Le Mat-pokalen. Marginalerna är små mellan lagen, så det har visat sig vara väldigt svårt att betta på matcherna. Ta reda på mer på Betway sportsbook, där Frölunda är 1.45/1 att gå hela vägen och därmed vinna årets mästerskap.

Båda lagen har skapat en attraktiv spelstil som grundar sig både i snabbhet och kreativitet, vilket har lett till att coacherna på båda sidorna är sammankopplade med eventuella byten mot slutet av säsongen. Hans Wallson, Skellefteås coach, ryktas redan ha kommit överrens med Schweiziska Zurich Tigers, medan det snackas om att Frölundas Robert Ohlsson är i samtal med Djurgården inför 16/17-säsongen.

Skellefteå kommer luta sig mot sin kapten Jimmie Ericsson för att hitta den inspiration som krävs för att komma tillbaka i matchserien när de möts igen nästa vecka. Det senaste årets Gagarin Cup-vinnare med St. Petersburg är 3.2/1 på Betway att vinna den viktiga fjärde matchen i serien.

4 Kommentarer

  1. Ursäkta, men vilket oerhört konstigt inlägg :)
    För det första publiceras detta den 21:e (igår) och handlar om en match som spelades i tisdags och dessutom samma dag som match 4 spelas! Sen skriver man att man ”möts igen nästa vecka”?? Man möttes som sagt igår. Jaja, lite smått komiskt faktiskt :)

  2. Ja, lite konstiga länkar också (är Betway en sponsor till bliggen?) och känner inte igen tonen i inlägget. Men vi giölar och uppskattar bloggen ändå ?.

  3. *bloggen *gillar

  4. Frölunda vann SHL-guld här om dagen :-)

Lämna gärna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas.

*