Förändringar i Vita Hästen – Mikael Johansson lämnar

Det händer saker i Vita Hästen. I dag.
I ledningen sker det förändringar.

Grunden är att assisterande tränaren Pär Hellenberg lämnar. Anledningen ska vara att Vita Hästen och tränare, inte har samma syn på ledarskapet ska se ut.
Av den anledningen, att Hellenberg lämnar, så väljer även Mikael Johansson att lämna.

Vita Hästen löser detta genom att lyfta upp Fredrik ”Grizzly” Eriksson som assisterande och Niklas Czarnecki tillbaka som huvudansvarig. Men bara tillfälligt.

Citat från klubbens hemsida:
– Vi har beslutat att lyfta ”Grizzly” till assisterande tränare i kombination med rollen som målvaktstränare. Samtidigt väljer vi att avsluta samarbetet med Pär Hellenberg, då vi har vitt skild syn på hur ledarskapet i Vita Hästen ska se ut, kommenterar Vita Hästens VD Fredrik Jensen.
– I och med förändringen har Mikael Johansson meddelat att han väljer att att kliva av sitt uppdrag som huvudtränare, vilket vi verkligen beklagar, säger Jensen.

Det känns som om det alltid ska vara en massa negativt – varje säsong.
Redan innan serien har börjat har Marcus Eriksson varit nära att lämna och det har även varit klagomål kring säsongskorten i klacken. Nu detta, som verkligen toppar allt. Dock har Vita Hästen styrt upp allt ganska bra, av det jag precis nämnt. Starkt ändå på något sätt.

25 Kommentarer

 1. Negativt ? Det är ju kalas detta !!

 2. Jensen inne och röjer igen

 3. Kanon. Detta skulle skett långt tidigare. Starkt av Jensen. Kan bara bli bättre.

 4. Längtat efter detta, Micke var bra på att ta över rodret,men när man skulle byta båt så palla han inte trycket

 5. Vi tackar Micke o Hellas för denna tid och går vidare…
  In med ”Strumpan” (om han är ledig) Han står, liksom NC, inte som på en begravning i båset utan kan ryta i och sparka igång sömniga gubbar ! Kan nog bli bra det här…

 6. Alltså ska du verkligen bedriva en sportblogg Andreas? Du framstår mer som nån skvallerskribbent på en kvällstidning. Inget om själva sporten utan skriver mest när det handlar om andra saker. Men gnäll på du.

 7. Tycker att det är helt rätt att göra så.
  Detta borde gjorts mycket tidigare.
  Bra gjort Jensen!!

 8. Delar helt Mickes uppfattning om bloggen.

 9. Rätt märkligt att Jensen hyllas. Det är ju inte så att han soarkade MJ, däremot hans närmaste man utan att ens prata med honom. Man gör ju bara inte så om man är mån om att behålla någon. Tycker det verkar vara en rätt rutten arbetsplats.

 10. *prata med MJ alltså

 11. Jag håller med ”Fosse” att Vita Hästen verkar vara en mycket märklig arbetsplats, konstiga turer kring uppsägningen av ”Hellas” och även tidigare. Så får man hoppas att Jensen inte bara omger sig med en gäng JA-sägare….
  Sen så kanske allt blir bra i slut ändan, det får framtiden utvisa. Laget försäsong har inte varit den bästa, det blir spännande att se hur det går i serien.
  Jensen pratar om att VH jobbar efter Wheelan modellen. Här kommer en länk med vad det innebär så kan man läsa och bilda sin egen uppfattning. (hoppas den funkar)
  http://uglakademin.se/ugl-2008/wheelans-imgd-modell/

 12. Ehrlingfransson | 8 september, 2016 kl: 20:45 | Svara

  Om MJ väljer att hoppa av sitt uppdrag,
  så tyder det på att han inte har rätta
  Känslan för vita hästen. Så då är det bättre att
  han lämnar, har tränarna inte hjärta för
  Hästen, så är det bättre att dom drar.
  Tror att det som sker, är det bästa föt vårat
  Vita hästen.

 13. Tror NC med sin personlighet och kunskaper kommer att ge en riktig boost till laget!!!
  Sen får vi hoppas på en kanonrekrytering lite senare!

 14. Micke tycker att det är du som gnäller!!
  Det är ju sporten vi skriver om!!
  Sluta gnäll och kom med konstruktiva
  Inlägg. Annars kan du sluta komma hit
  Om det inte passar.?

  • Oj, arg?

   Men näää, detta handlar inte om det sportsliga. Och den här bloggaren är sucker för sådant vad det verkar. Inte skrivit en rad om träningsmatcherna sedan den första matchen, inte heller någon intervju med någon av de nya spelarna eller liknande, det är SPORTEN för mig. Men direkt det händer något som osar skvallerblaska så skrivs det.

   Kallar du inte detta konstruktivt så vet ifan.

 15. NC blir kanon! Jensen gjorde rätt, bort med MJ och
  Hellas. Dom har inte lyckats.

 16. Det jag stör mig på är HUR Hästen behandlar folk.Allt från spelare till personal och funktionärer.Att det dessutom börjar bli en del av hästens ”varumärke” att varenda år skämma ut sig med suspecta avsked är tråkigt konstatera.Oavsett hur man anser att en medhjälpare inte längre passar in i leden så fins det en männsklig aspect också.Det här sättet kommer att slå tillbaka med kraft förr eller senare, tro mig.

  • Du har rätt Jocke,nyförvärv och tränare kommer att tänka efter både 2ggr och 3ggr innan dom skriver på nått kontrakt.Det är inte första gången tränare sparkats Det har hänt många ggr i Div 1 i olämpliga tillfällen

 17. Håller med dig där, Jocke! När det gäller elitidrott (som Hästen anser sig bedriva) finns det ingen plats för sentimentalitet och man måste få fatta tuffa beslut. Men det sker så ofta att jag tror varumärket kan komma till skada, vilket alltid ger effekter förr eller senare. Sedan finns det något som också kallas fingertoppskänsla och jag är inte helt säker att ledningen har det. Att inte ens informera MJ på förhand och ”lindra” chocken är ett exempel. Men som några av er skriver, det kanske ändå leder till bättre resultat i slutändan. Återstår att se.

 18. Helt klart borde man informerat Micke först. Sen vet man inte vad som ligger bakom.
  Micke är säkert hur duktig som helst men kanske behöver han en ass. tränare bredvid sig som kan ryta i om det behövs. Man upplevde att inget hände i båset under matcherna men kanske tog han fram blåslampan i pauserna om det behövdes.
  Det enda man egentligen ”vet” vad som ligger bakom det som nu hänt är ju vad tidningarna skriver men det kan ju också tolkas olika beroende på vem som läser. Spelar ekonomin in också kanske? Dom har ju kontrakt men kanske lösas på nåt sätt om de får nya uppdrag vad vet jag.
  En sak jag tänkt på är att Micke alltid , eller nästan alltid sagt att han varit nöjd fast det inte varit bra. Tror vi behöver höra att tränaren även säger att det finns brister och en massa saker att rätta till. Sedan tala om för spelarna var skåpet ska stå. Att alla på planen ska prestera så bra man kan.
  Tycker det är skönt nu att höra Nicklas säga exakt dom orden nu.
  Önskar Micke och Hellas lycka till i framtiden och även Hästen och Nicklas till att börja med.
  Nu lägger vi det här bakom oss och ser framåt och vi börjar nu ikväll redan!

 19. Delar din uppfattning Olle

 20. Kloka ord Olle, delar den också.

 21. Man brukar säga att det är motgångar som stärker en i långa loppet. Vi får väl hoppas att det stämmer för det såg verkligen inger vidare ut mot VIK! Fanns inga linjer alls i spelet. Visst, ett nytt spelsystem med högre press tar sin tid att lära in. Men uppspelen från egen zon var alldeles för långsamt och tveksamt. Tror nog att en stor del i det hela handlar om självförtroende ändå vilket betyder att det finns mycket att jobba med både på isen men kanske lika mycket mentalt vid sidan av.
  Så jäkla viktigt att visa att vi är supportrar som stöttar nu nästa lördag oavsett hur det då gått mot Pantern och allt runt omkring.
  Smått orolig är man ju efter försäsongen men nu gäller det djävlar att visa att vi stöttar och tror på grabbarna, även om spelet hackar och resultatet inte blir vad man önskar. Att dom verkligen känner det annars….ja…usch, jag vill inte tänka på hur det kan gå. Skulle vilja se de bärande och rutinerade spelarna Sama, Macke, Josefsson vara mer aktiva och stötta sina kamrater i båset än mer.
  Peppa laget och gå i bräschen för de andra.

  //Olle

 22. Instämmer med Olle! Känns lite som ett vägskäl – vinst mot Pantern och Oskarshamn skulle ge de unga killarna den ”ryggdunk” så de i det här läget behöver!

 23. Bara det inte blir Janne Karlsson (trorjag han heter) som var i ssk

Lämna gärna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas.

*