En seger som känns för Vita Hästen

Tingsryds AIF hade kunnat vara i serieledning efter fredagens match – men Vita Hästen satte stopp för det. Fyra raka powerplay mål var grunden till 6-3 segern.

Vita Hästen har vaknat igen. Om bara tillfälligt får vi se. Men 6-3 hemma mot Tingsryd, det är fina siffror. Speciellt när TAIF gått så pass bra denna säsong och kunde vid poäng vara uppe i serieledning.
Men det började inte bra. 0-2 efter 4.27 spelat och målvaktsbyte. Nyförvärvet Pontus Sjögren fick kliva in istället för Emil Jidskog.

1-2 genom August Gunnarsson tidigt in på andra perioden.
Tingsryd svarade ganska snabbt med 1-3. Men sedan skulle vändningen komma.
Fyra raka powerplay-mål. Det första från Simon Mitman. Sedan kom två till när man fick spela powerplay i fem minuter. Tobias Liljendahl och Rickard Palmberg.
5-3 gjorde Marcus Eriksson, det fjärde powerplay-målet för kvällen, och där kändes matchen klar. Men Liljendahl skulle snygga till siffrorna lite extra och satte 6-3 i tom kasse.

Här snackar vi om en seger som verkligen känns. Inte bara att det blev trepoäng mot ett topplag – utan att man gjorde sex mål framåt också. Första gången den här säsongen som man faktiskt gör så många mål i en och samma match.
Nu är det bara bygga vidare och Pontus Sjögren lär ha ökat sina chanser till att starta i nästa match,

5 Kommentarer

 1. Underbart! Kändes extra skönt att (enligt mej) alla fyra formationer och alla sex backar drog sitt strå till stacken. Så vill jag att Hästen ska nå framgång!

 2. Denna gång fick vi se Hästen spelarna ”smälla” på i närkamperna och det vill vi se VARJE gång.När motståndarna får ta imot tacklingar så tappar dom lite luft varje gång och tappar man luft så blir det jobbigt och man blir trött och irriterad!

 3. O där satte även AIK ner sportchefen i båset för att stärka upp och försöka nå samma framgång som förra året.

 4. Mitt lag spelar i SHL.(KHK).Men HA är en kul liga. Har gillat denna bloggen tidigare. Men nu händer det inte mycket här?

 5. Han gjorde flest mål i hockeyallsvenskan för Oskarshamn i fjol.
  Nu är Mitch Wahl, 26, klar för succégänget Västervik.
  – Jättekul att han valde oss, säger lagets sportchef Thomas Lind

  Kom igen nu Jensen och visa musklerna nu.
  Kan Västervik så måste väl Norrköping kunna?

Lämna gärna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas.

*