Emil Jidskog klar för Vita Hästen

Vita Hästen presenterar i dag sitt första nyförvärv inför nästa säsong.
Målvakten Emil Jidskog har skrivit på ett år för klubben.

25-åringen har den här säsongen gjort bra ifrån sig både i Hockeyettan med Tranås och i HockeyAllsvenskan med IK Pantern.

– Emil är en stor och stabil målvakt som under flera år presterat på hög nivå i division 1. Han påminner om Johannes Jönsson i spelstilen och lugnet. Han har visat under denna säsong i Pantern att han har potential att spela i HockeyAllsvenskan och göra det bra. Vi ser stora utvecklingsmöjligheter för Emil i Vita Hästen och det är glädjande att Emil dessutom väldigt gärna vill spela hos oss och är beredd att jobba hårt för att få chansen, kommenterar Sportchef Niklas Czarnecki till Vita Hästens hemsida.

Viktig pusselbit i Vita Hästens lagbygge på plats redan nu. Känns väldigt skönt.
Att hitta en bra målvakt är svårt, men Vita Hästen har träffat ganska bra här, känner jag.

Återstår att se vem den andre målvakten är.
Finns stor risk att Axel Brage lämnar. Det har snackats om Karlskrona HK. Linus Söderström lär förlänga med Djurgården och eventuellt lånas ut på nytt – men frågan är om Vita Hästen är aktuell där.

16 Kommentarer

 1. Känns helt ok. Har inte sett honom men har väl rätt bra statistik i Pantern. Intressant med Västerås ekonomiska problem. ”Vi trodde att vi hade högre intäkter”. Det klagas på att Hästen är väl defensiva i sin satsning, men när man läser sånt här kan man uppskatta att Jensen är en försiktig general med koll.

 2. Ja jag håller med! Som jag sagt många gånger förr: ekonomin styr! Tyvärr kan väl tilläggas…

 3. Dom ända som är förvånade är Vik själva för alla andra har vetat att dom har levt i någon fantasi värld.

 4. Jag tycker ju det är skitbra att hästen håller koll på pengarna och inte satsar för pengar de inte har. MEN MEN MEN jag tycker att de sportsligt sett gjort mycket märkliga prioriteringar och värvningar senaste året. Man kan skylla på skador i år men faktum är att klubben alltid omsatt otroligt mycket spelare. Man tappar identitet med detta beteende och det visar sig på publiksiffrorna..

  • Man värvade 6 spelare inför denna säsong. Ganska lite, eller väldigt lite jämfört med många andra lag.

   MEN, bland dessa spelare fanns ingen direkt spets. Visst Josefsson var väl tänkt som en spets på backsidan, fast det blev väl sådär med honom.
   Så inför denna säsong måste man nog trots allt öppna lite mer på plånboken. Om man nu också leker med tanken att man tappar Eriksson och Schmidt, ja då vet ifan hur man ska lyckas nästa säsong om man fortsätter att endast värva från div1 och lever på en handfull lån från diverse SHL-klubbar. Att publiktappet skulle bero på spelaromsättningen är bullshit. Allt handlar om det som presteras på isen. Bjuds man på fint spel och massa mål så strömmar publiken till hallen oavsett hur många säsonger man har i klubben.

   • Jag sa inte att man värvade otroligt många spelare jag sa att man OMSATTE otroligt många spelare och det inkluderar såklart lån.

    • Ja men det är ju också som du själv säger ofrånkomligt men alla lån med tanke på skadeläget.
     Samtidigt skriver du att man ”alltid” omsatt många spelare, och det är ju rent påhitt.

     • På vilket sett är det påhitt? Nedan en lista på hur många spelare Hästen omsatte och hur många det laget som omsatte mest spelare exklusive Hästen omsatte:

      2016: Allsvenskan Hästen 45 / Leksand 42
      2015: Allsvenskan 39 / IK Oskarshamn 46
      2014: Allettan Hästen 34 / Skövde 29
      2013: Allettan Hästen 36 / Tranås 35

      Så tre av de fyra senaste åren har Hästen alltså omsatt flest spelare av ALLA lag i serien! Ändå tycker du att det är ”rent påhitt”. Kan det vara så att det är du som bara blundar för fakta och inte ens orkar kolla upp det innan du påstår att andra ljuger. Ja, precis så är det, med andra ord är det du som sitter och bara hittar på medans jag faktiskt levererar fakta.

      Det året Hästen inte vann omsättningligan gjorde de också stor succé och fick kvala mot MODO mot SHL.

      Vem hade överlägset lägst omsättning i årets allsvenska? Tingsryd såklart….

      Om man kollar förra årets allsvenska då? Då är det tre lag som stack ut och omsatte betydligt mindre spelare än de andra lagen. Västerås, KHK och Rögle BK. De slutade 1:e 2:a och 4:a i serien.

      Ser fram emot ditt svar.

  • Att endast gå tillbaka 3 säsonger berättigar inte riktigt ditt påstående att Hästen ALLTID omsatt många spelare.

   Sedan efter en snabb koll på de allsvenska lagens spelaromsättning förra säsongen så kan man snabbt konstatera att snittet ligger runt 35-40 spelare/lag. Att då Hästen eller något annat lag för den delen använt låt säga 44 spelare gör ju inte att man på något sätt sticker ut ur mängden, eller hur?

   • Ja, du har så rätt, alltid var fel ord. Hästen har alltså inte ALLTID omsätt massa spelare. Men om jag fortsätter på min statistik och använder snittet itsället. Så, jag reviderar min åsikt från alltid till de senaste 6 säsongerna. Hur som haver är det en utveckling jag inte gillar eller tror på. Men det är ett faktum att de har legat över snittet 5 av de 6 senaste säsongerna och haft störst spelomsättning av ALLA lag i serien 4 av 6 gånger. Och då är det ju mellan 8 – 14 lag i serien.

    12/13 Snitt 27.4 Hästen 34
    11/12 Snitt 30.4 Hästen 36
    10/11 Snitt 23.0 Hästen 28
    —————————-
    Innan denna säsong har de haft en tämligen genomsnittig truppomsättning.

    • Generellt sett så brukar också lag som satsar omsätta fler spelare än lag som varken har pengar eller ambition.

 5. Tycker det vore kul för Macke om han får testa på SHL. Vet att en del är skeptiska till att han håller men med lite extra träning och rätt roll ser jag det inte som omöjligt. Han har ju trots allt ett fantastiskt spelsinne!

  Kommer ihåg att han hade väldigt bra kemi ihop med Mattias Guter och han vann ju faktiskt interna poängligan i KHK i år, väldigt kul för han, har alltid gillat honom.

 6. Jag tycker det är en stor bedrift av Hästen att klara sig kvar i HA när man i princip ställt ett Div 1 lag på isen.

 7. Vart går klubbens intäkter?
  Till spelarbudgeten?

 8. Man blir ju lite fundersam.. förstärks på kansliet och utanför isen. Man verkar ha glömt produkten som vi går dit för att se. Vi kommer ramla ner i ettan igen om man fortsätter sin etablering på det här sättet med sin lågbudgetsatsning nästa säsong

Lämna gärna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas.

*