Adam Schmidt lämnar – klar för Tingsryds AIF

Det har varit ganska tyst kring Adam Schmidt – men nu står det klart att han lämnar Vita Hästen. Istället kommer han spela med seriekonkurrenten Tingsryds AIF. Vilket vi kan säga är en känslig övergång efter drabbningarna lagen emellan.

– När han väl fick nys om att vi var intresserade gick det väldigt fort. Affären blev klar på mindre än 48 timmar, säger Tingsryds sportchef Tomas Bergstrand till Smålandsposten.

Vet inte varför det inte blev Vita Hästen.
Kanske handlar det om ekonomin, att klubben inte kunde erbjuda det Adam Schmidt ville ha.

Det är bara önska lycka till i Tingsryd.
Kan han ta ytterligare ett kliv så spelar han i SHL om ett år.

Adam Schmidt mot Björklöven

14 Kommentarer

 1. Usch………..

 2. …..kan vara många orsaker bakom detta. Om jag förstår det rätt var väl Hästen intresserade, men hörde inget från Schmidt och stängde därför dörren relativt tidigt. Oklart om det fanns ett kontraktsförslag på bordet. Schmidt ville väl ha is i magen, men då han verkar ha nappat väldigt snabbt nu när Tingsryd efter en del oflyt behövt en transatlant tyder väl på att anbuden inte direkt haglat in. Kan ju vara ekonomin, kan ju vara att Schmidt tror sig kunna utvecklas bättre i Tingsryd eller så var det det bästa budet som fanns. Hästens trupp har ju på forwardssidan varit spikad rätt länge.

 3. Kolla nt.se, fem filmklipp från Parken utlagda idag.
  Micke säger i ett av klippen att några saknas, bl.a. kanadensarna. Observera kanadensarna i pluralis, har vi en kanadensisk back på ingång månne?

 4. Totalt iskallt intresse för denna säsongen tyvärr.. världens drag när vi gick upp men detta lågbudgetlag drar inga massor till Himpan. Man har en produkt som inte håller måttet. Sämre o sämre … Inte vad man trodde för 3 år sen.

 5. Jag tror att Schmidt helt sonika överskattade sitt eget marknadsvärde. Florerade ett svagt rykte om NLB en tid, men därutöver var det helt tyst. Beslutade sig sannolikt tidigt för att lämna Hästen, i jakt på ett mer lukrativt kontrakt. Dock tyder väl den snabba affären med Tingsryd på att han saknade tillräckligt intressanta anbud.

 6. Lycka till Adam, utom i matcherna mot Hästen. Känns märkligt att räkna ut sitt eget lag innan de ens har ”gått på is”.

 7. Det kommer bli en intressant säsong oavsett hur det går
  Jag tycker att det är onödigt att döma eller spekulera i negativa tankar

 8. Det är resultatet som drar folk. Vinster och häng på toppen så kommer folket. Vad truppen kostar är av underordnad betydelse. Helt klart att Schmidt överskattade sin egen förmåga. Tror inte han hade mycket att välja på.

 9. Kommer bli kul att följa ”nya” Hästen. Bland bloggarna är det bara favoriten Mr Madhawk som jag sett tippar laget i den absoluta botten, men tycker han ska hålla sig till skvaller om övergångar än att tippa resultat. Allsvenskan känns i och för sig sjukt svårtippad.

 10. Fast ärligt talat finns det rätt många som tror vi kommer rasa rakt ner i ettan igen med det lag vi har nu..

 11. Tycker värvningskoncepet med fart och fysik känns spännande. Får man ihop femmorna och arbetar hårt tror jag på en topplacering!

Lämna gärna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas.

*